Astăzi, 19 iunie, organizația locală a Partidului Național Liberal a organizat în sala de spectacole a Centrului „Jean Constantin” un congres pentru a-și desemna noul președinte. Federația Tinerilor din Constanța solicită Președintelui Consiliului Județean, Mihai Lupu, să oprească neîndreptățirea tinerilor și să deschidă centrul pentru ei. 

FTC consideră că Centrul Multifuncțional „Jean Constantin” are potențialul să devină un centru de tineret modern care să ajute comunitatea să se dezvolte. Astfel, tinerii consideră că dacă vor avea un spațiu al lor, atât organizațiile de tineret, cât și fiecare tânăr individual vor avea oportunități de creștere, vor avea mai mult sprijin pentru a demara proiecte și per total se vor simți mai atașați de oraș.

Până la acest moment, autoritățile au dat dovadă de o lipsă totală de viziune asupra clădirii fostului Cinematograf Republica. Deși a fost promisă drept viitor centru de tineret, astăzi ea reprezintă un cinematograf contra-cost, se află în subordinea unei instituții de cultură, Centrul Cultural Județean Theodor Burada, iar partidul de la conducerea Consiliului Județean își desfășoară ședințele în interiorul centrului. 

FTC constată că toate acestea reprezintă nu doar neștiință sau ignoranță din partea conducerii Consiliului Județean, ci pură reacredință, dorința de a transforma ceea ce ar trebui să fie al tinerilor într-un centru cultural după încheierea perioadei de monitorizare asupra modului cum s-au cheltuit fondurile europene accesate.

În viziunea noastră, Centrul „Jean Constantin” trebuie să își deschidă spațiile pentru tineri. Aceștia au nevoie de o sală de ședințe/training-uri, de o sală de socializare, un spațiu unde să poată realiza reprezentații artistice, ba chiar un Centru de Informare și Consiliere în interiorul centrului de tineret. Mai mult, el trebuie să se afle sub o instituție separată de tineret din subordinea Consiliului Județean, nu una de cultură. 

„Ultimii 3 ani au fost dovada ignoranței pe care, în general, autoritățile o au pentru tineri. 0 centre de tineret. 0 centre de informare și consiliere. 0 implicare. Lucrurile trebuie să se schimbe. Clădirile tinerilor trebuie să se întoarcă la tineri. Fără spații ale lor, tinerii se vor simți din ce în ce mai alienați în orașul acesta. Fondurile europene au fost cheltuite cu un obiectiv: centru de tineret. În momentul de față, autoritățile se apropie cu pași repezi de a comite infracțiunea de deturnare de fonduri. Spuneți stop acestui abuz și hai să clădim pentru tineri!” – a declarat Andrei-Mihai Tănase, președinte FTC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *