Federația Tinerilor din Constanța (FTC) solicită primarului Municipiului Constanța, Vergil Chițac, precum și consilierilor locali, suplimentarea  bugetului pentru tineret. Aceste fonduri ar contribui la crearea și întreținerea unui centru de tineret.

La momentul actual, în Municipiul Constanța nu există un centru de tineret. Rolul lui ar fi să sprijine activitatea tinerilor și care să le ofere un mediu eficient de dezvoltare, raportat la nevoile sociale și culturale ale acestora. Federația Tinerilor din Constanța consideră necesare următoarele componente ale centrului:

  • spații pentru socializare
  • săli pentru întâlnirile organizațiilor de tineret
  • săli pentru workshop-uri organizate de lucrători de tineret
  • o sală pentru conferințe și festivități
  • centru de informare și consiliere pentru tineri

Tinerii au nevoie să simtă ca pot evolua în orașul lor, că au toate mijloacele necesare să își dezvolte abilitățile și să își pună în valoare creativitatea. Ca acest lucru să fie realizabil, ei au nevoie de sprijinul autorităților care să le pună la dispoziție infrastructura și resursele necesare. Astfel, aceștia nu ar mai fi nevoiți sa plece către alte zone ale țării. 

Pentru realizarea unui centru de tineret și întreținerea lui este necesară suplimentarea fondurilor existente în proiectul de buget al Municipiului Constanța. Totodată, este necesară identificarea unei clădiri care să fie reabilitată. Federația Tinerilor din Constanța își oferă tot sprijinul pentru realizarea unei viziuni de urmat pentru un eventual centru de tineret.

Concluzionând, FTC solicită primarului Constanței să modifice proiectul de buget în sensul introducerii acestor sume. Totodată, considerăm necesar ca acesta să înceapă demersurile pentru realizarea unui spațiu care să fie, într-adevăr, al tinerilor. 

„Centrele de tineret sunt de absolută necesitate pentru orice comunitate care vrea să se dezvolte.  Tinerii au nevoie de spații care să le ofere posibilitatea de a fi creativi, de a lucra pentru proiecte. Dacă totul se realizează într-un cadru organizat, acest spațiu va contribui la îmbunătățirea climatului social al orașului. Unul dintre cele mai bune exemple de centru de tineret puternic dezvoltat este cel din Budapesta, iar autoritățile ar trebui să ia în considerare replicarea modelului.” – a declarat Andrei-Mihai Tănase, președinte FTC 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *