Federația Tinerilor din Constanța (FTC) anunța faptul că a fost selectată în Consiliul Național pentru Tineret astfel încât vocea tinerilor constănțeni se va afla la masa discuțiilor la nivel național, iar abuzurile reprezentațiilor Ministerului Tineretului și Sportului nu vor fi trecute cu vederea.

Vineri, 25 august a.c, Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a anunțat rezultatele selecției pentru pozițiile din cadrul Consiliul Național pentru Tineret (CNPT), structură consultativă a MTS ce are drept scop încurajarea participării tinerilor la luarea decizilor.

Federația Tinerilor din Constanța, structură independentă de reprezentare a tinerilor, ce a militat încă din anul 2016 pentru respectarea drepturilor și intereselor tinerilor, se află printre organizațiile selectate în CNPT, fiind organizația ce îi va reprezenta pe tinerii constănțeni la nivel național.

Reprezentanții tinerilor județului Constanței își asumă că vor monitoriza atent activitatea din interiorul CNPT, luptând împotriva oricăror abuzuri și militând cu legea în mână pentru ca tinerii să poată beneficia cu adevărat de tot ceea ce le aparține.

La nivel național, Federația Tinerilor din Constanța va continua să promoveze adoptarea Regulamentul de aplicare al Legii nr. 146/2002, lege care este blocată de peste 18 ani, întrucât reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului se dovedesc a fi complici ai așa-zișilor “tineri” cu vârste aflate peste 45 de ani, aflați la conducerea fundațiilor județene pentru tineret, ce profită de pe urma bogatului fost patrimoniu al Uniunii Tineretului Comunist (UTC).

La nivel local, Federația Tinerilor din Constanța va continua să lupte pentru ca: sectorul de tineret să renască și să fie puse în funcțiune mecanisme eficiente de consultare, ce să reprezinte baza creionării politicilor publice la nivel local; tinerii să aibă parte de spații dedicate lor și care să nu fie folosite doar cu titlu de “spații de tineret” când sunt, de fapt, utilizate cu scop comercial și pentru stoparea fenomenului depopulării sistematice a orașului prin asigurarea de oportunități de studiu și angajare adaptate nevoilor comunității.

“Ne bucurăm să aflăm că tineretul constănțean va avea parte de reprezentativitate la nivel național și ne asumăm că vom da dovadă de vigilență, netrecând cu vederea neregulile și nepăsarea de care ne-am putea lovi. Pe de altă parte, ne exprimăm regretul față de atitudinea celor aflați în conducerea ministerului, pentru că au acceptat ca fundațiile pentru tineret, structuri străine de interesele tinerilor, aduse în prag de faliment, să facă parte din CNPT. Sperăm că reprezentanții Ministerul Tineretului și Sportului vor transforma această structură într-un adevărat instrument de realizare a politicilor publice și asta nu doar în aparență.”– Roxana Ioana Șerban, președinte FTC