Am transmis recent către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța solicitarea de a înființa și respectiv de a sprijini înființarea unui centru de consiliere și orientare pentru tineri în municipiul Constanța, potrivit Legii nr. 333/2006.
Legea nr. 333/2006 a instituit obligativitatea înființării unor centre de orientare și consilieri pentru tineri în cadrul ANST, devenit acum MTS, în subordinea direcțiilor județene pentru sport și tineret, în toate municipiile reședință de județ. În municipiul Constanța nu există înființat un astfel de centru, ceea ce reprezintă o încălcare a dispozițiilor legale imperative (art. 1 alin. (3): “Centrele de informare şi consiliere pentru tineri vor fi înfiinţate în municipii reşedinţă de judeţ (…)”).

În acest sens, solicităm DJST Constanța să înceapă demersurile pentru înființarea acestui centru. Autoritățile locale au îndatorirea de a sprijini DJST Constanța cu spații pentru înființarea și funcționarea unui astfel de centru, potrivit art. 5 din aceeași lege: “Autorităţile administraţiei publice locale pun la dispoziţia centrelor de informare şi consiliere pentru tineri spaţii adecvate desfăşurării activităţii.”.